gold 679433 1280

Rusland koopt 25 ton goud in maart

Rusland gaat ook dit jaar door met het agressief opkopen van goud. De jongste cijfers van de Russische centrale bank laten zien dat de Russen in maart 25 ton goud kochten. In februari van dit jaar kochten de Russen 9,3 ton goud.

De cijfers van maart 2017 liggen ruim 60% hoger dan de cijfers van maart 2016, toen de russen 15,5 ton goud kochten. De totale goudvoorraad van Rusland komt met de nieuwe cijfers uit op 1679 ton goud. In het eerste kwartaal van dit jaar kochten de Russen in totaal 65 ton goud, het meeste van alle centrale banken ter wereld.

Sinds de financiële crisis in 2008 uitbrak zijn centrale banken over de hele wereld agressief goud gaan opkopen. Daarvoor waren centrale banken bijna 20 jaar lang netto verkopers van goud. Vooral Rusland, China én Kazachstan zijn bijzonder agressief geweest in het accumuleren van fysiek goud.

Rusland ❤️ Goud

De Russen hebben sinds 2009 hun goudreserves zien stijgen met maar liefst 1075 ton. Het land bekleedt momenteel de zesde plek op het lijstje van landen met de grootste goudreserves. Waarom koopt het land zoveel goud? Een van de redenen is dat het land minder afhankelijk wil worden van de dollar. Ook lage of negatieve rendementen op Europese valuta én de lage olieprijs zorgen voor een vlucht in goud. Daarnaast spelen ook de sancties die de Verenigde Staten én Europa tegen het land hebben opgelegd mee.

Veel landen zien vanwege de huidige economische situatie wereldwijd de voordelen van goud en kunnen zich daarnaast ook beter weren tegen onrust op financiële markten. Doe hier aan mee en wees je eigen centrale bank door simpel en snel goud aan te kopen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.