BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 57.880,58Zilv.Zilver 702,27Plat.Platina 27.729,18Pall.Palladium 38.498,37 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Rusland dumpt obligaties VS en koopt goud

Rusland dumpt obligaties VS en koopt goud
22 juni 2018 Bilal
gold 2957431 1280

Al 11 aaneengesloten jaren voegen de Russen goud toe aan hun reserves. Ook afgelopen maand was het weer raak. De Russen voegen 19 ton goud aan hun goudreserves waarmee de totale goudvoorraad van de Russische Centrale Bank uitkomt op 1928 ton. Tegelijkertijd verkochten de Russen meer dan de helft van hun positie aan Amerikaanse staatsobligaties.

In de eerste 5 maanden van dit jaar kochten de Russen in totaal 90 ton goud, waarmee de totale goudvoorraad van de Russen met 4,9% is toegenomen dit jaar. Onlangs gaf de president van de centrale bank van Rusland nog aan dat goud een van de meest effectieve investeringen is voor op de lange termijn.

Obligaties voor Goud

obligaties

De sancties, opgelegd door de VS, hebben de Russen er toe aangezet om te kijken naar manieren om hun buitenlandse reserves veilig te stellen. Nu blijkt uit de meest recente data dat Rusland agressief Amerikaanse staatsobligaties aan het dumpen is en tegelijkertijd haar goudreserves steeds verder uitbreid.

“Some people ask whether the Russian Central Bank sold them to support the ruble in April, but it’s about changing allocation as reserves continue to grow. Rising US yields have fueled the sell-off.”

– Vladimir Miklashevsky, Danske Bank in Helsinki

In april van dit jaar heeft Rusland de helft(!) van haar Amerikaanse staatsobligaties verkocht met een totale waarde van bijna $47 miljard. De operatie van de Russen is een signaal dat de financiële toezichthouder van Rusland meer vertrouwen heeft in goud dan in de Amerikaanse dollar. Dit wordt ook onderkend door een analist van Danske Bank in Helsinki, die door Bloomberg werd geïnterviewd over de Russische dump van Amerikaanse staatsobligaties.

In de nasleep van de financiële crisis vullen centrale banken hun kluizen al enkele jaren aan met goud. Wereldwijd wordt het edelmetaal door verschillende centrale banken beschouwd als een waardevaste en veilige belegging. Bezit u al goud? Neem een kijken op onze productpagina en bestel vandaag nog via Goudverzekerd!

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 615 reviews.