photo 1520106212299 d99c443e4568

Rusland blijft goud kopen: 31,1 ton goud in november

De goudvoorraad van Rusland blijft maar toenemen. In 2015 kocht de centrale bank van Rusland in totaal 208 ton goud. In de eerste 11 maanden van dit jaar staat de teller inmiddels op 196 ton goud.

In oktober van dit jaar kochten de Russen de grootste hoeveelheid goud in 18 jaar tijd; 40 ton goud. Ook afgelopen maand heeft Rusland wederom een grote hoeveelheid aan goud toegevoegd aan de reserves, namelijk 1 miljoen troy ounce (31,1 ton goud).

Het is duidelijk zichtbaar dat wanneer de goudprijs daalt, Rusland meer goud inslaat. Zo zijn de aankopen in oktober en november goed voor 36% van de totale voorraad aangekocht dit jaar. De Russen maken slim gebruik van de beurswijsheid ‘buy the dip.’

Run op goud

Rusland bekleedt momenteel de zesde plek op het lijstje van landen met de grootste goudreserves. Waarom koopt het land zoveel goud? Een van de redenen is dat het land minder afhankelijk wil worden van de dollar. Ook lage of negatieve rendementen op Europese valuta én de lage olieprijs zorgen voor een vlucht in goud. Daarnaast spelen ook de sancties die de Verenigde Staten én Europa tegen het land hebben opgelegd mee.

Veel landen zien vanwege de huidige economische situatie wereldwijd de voordelen van goud en kunnen zich daarnaast ook beter weren tegen onrust op financiële markten. Doe hier aan mee en wees je eigen centrale bank door simpel en snel goud aan te kopen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 822 reviews.