pexels photo 3943728

Powell legt uit hoe de Federal Reserve geld creëert

Zondag schoof de baas van de Federal Reserve, Jerome Powell, aan in het programma 60 Minutes om te praten over de economische gevolgen van de coronacrisis. 

De voorzitter van de Fed hintte naar meer opkooprogramma’s en ging in over de manier waarop de centrale bank geld creëert. Tijdens het interview stelde Powell dat er geen limiet is aan wat de centrale bank kan doen onder de huidige omstandigheden.

Het meest opvallende stuk tijdens het interview kwam aan bod toen Jerome Powell inging over hoe de centrale bank geld creëert. Op de vraag waar al dat geld dat de Federal Reserve in de economie pompt vandaan komt, antwoord Jerome Powell dat de Fed het “gewoon print”. “We print it digitally”, aldus Powell tijdens het interview.

Werkloosheid stijgt naar 20-25%

Tijdens het interview ging Jerome Powell ook in over de staat van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. Hij verwacht dat de werkloosheid van ’s werelds grootste economie, zodra de bedrijven weer open gaan, zal stijgen met 20-25 procent.

Grootste krimp woningbouw ooit

Ook verscheen er vandaag een nieuw cijfer dat weinig hoopvol stemt over ’s werelds grootste economie. Volgens de Amerikaanse overheid kelderde het aantal in aanbouw genomen woningen over de maand april met ruim 30 procent. Het is de grootste krimp ooit gemeten.

Goud verder omhoog

Als gevolg van de uitspraken van Jerome Powell steeg goud als hedge op waarschijnlijk nieuwe stimuleringen van de centrale bank, naar wederom een nieuwe high en noteerde een prijs van €52.456 per kilo. Sinds de uitbraak van covid-19 in het Westen en alle maatregelen die verschillende landen hebben genomen is de prijs van goud met bijna 20 procent gestegen.

Het hele interview met Jerome Powell kun je hier bekijken.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.