1oz palladium aligned 2 1

Palladium stijgt 17% in 9 dagen tijd

In slechts 9 dagen tijd is palladium gestegen met maar liefst 17%. Van $895 per troy ounce op vrijdag 16 april, tot meer dan $1.052 per troy ounce op donderdag 19 april. De prijsstijging is het gevolg van bezorgdheid over het aanbod van palladium vanuit ’s werelds grootste palladium producent: Rusland.

palladium

De Russen en het steeds instabieler wordende Zuid-Afrika controleren samen meer dan driekwart van ’s werelds palladiumvoorraad. De wereldwijde vraag naar palladium overtrof vorig jaar het aanbod met 23 ton in 2017. Het edelmetaal is een sleutelcomponent tijdens de productie van auto’s gezien het wordt gebruikt in katalysators van benzine-auto’s.

Gezien de toenemende spanningen van vandaag en de handels- en financiële oorlog die wordt gevoerd tegen Rusland heeft het land nog enkele troeven achter de hand die de Westerse markten hard kunnen raken. De palladiummarkt is er hier een van.

Zou Rusland de aanvoer van palladium beperken vanwege de spanningen rondom Syrië, of vanwege nieuwe sancties tegen het land, dan zullen we ongetwijfeld een nog sterkere stijging zien van palladium in de komende tijd.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.