BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 58.337,88Zilv.Zilver 689,74Plat.Platina 28.896,39Pall.Palladium 44.680,21 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Palladium bereikt (weer) nieuw record

Palladium bereikt (weer) nieuw record
19 december 2019 Bilal
photo 1560221328 12fe60f83ab8

De palladiumprijs blijft dit jaar de records breken. Het edelmetaal bereikte deze week een nieuw record van $2.000 per troy ounce. Het edelmetaal is dit jaar met ruim 59 procent gestegen.

Tekort en Stroomstoringen

 

De prijs van palladium is dit jaar hard gestegen door een structureel tekort. Voor het negende jaar op rij wordt er een tekort verwacht van het edelmetaal. Tegelijkertijd ligt de productie in Zuid-Afrika, dat goed is voor het leeuwendeel van de productie van het edelmetaal, stil door stroomstoringen. De twee grootste producenten ter wereld hebben door de stroomstoring hun productie moeten staken. Ole Hansen, grondstoffenanalist bij Saxo Bank, stelt dan ook dat de recente prijsontwikkeling van palladium te wijten is aan de gebeurtenissen in Zuid-Afrika.

Palladium steeds duurder

De opmars van de palladiumprijs begon in de tweede helft van 2018. Door steeds strengere emissie eisen vanuit de overheden en de auto-industrie, is de vraag van het edelmetaal om in katalysatoren gebruikt te worden groter dan het aanbod. De schaarste rondom het edelmetaal zorgt er voor dat iedere verstoring in de markt de potentie heeft om de prijs verder omhoog te stuwen.

Mede hierdoor verwachten analisten van Citigroup dat de prijs van het edelmetaal wel eens zou kunnen stijgen richting de $2.500 per troy ounce. Zo stelt Citigroup dat de auto-industrie op dit moment weinig substitutie-inspanningen laat zien om de vraag naar het edelmetaal te verminderen. Daarnaast wordt er niet genoeg palladium gerecycled waardoor het tekort van palladium ontoereikend blijft. 

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 536 reviews.