Goud.Goud 59.241,94Zilv.Zilver 712,79Plat.Platina 30.317,60Pall.Palladium 42.020,82 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Overschot zilver zal niet lang meer duren

Overschot zilver zal niet lang meer duren
23 november 2018 Bilal
maxresdefault

Volgend jaar zal er een ommekeer plaatsvinden in de zilvermarkt, met prijzen die naar verwachting zullen stijgen tot $17 per troy ounce tegen het einde van 2019. Dit voorspelt Capital Economics in hun laatste rapport.

“Voor wat de toekomst betreft, denken we dat we in 2019 een ommekeer zullen zien voor de zilverprijs”, zegt Capital Economics senior commodities econoom Ross Strachan in het rapport. “We verwachten dat de prijs van zilver naar $ 17 per ounce zal stijgen tegen het einde van 2019.” Op basis van de huidige prijzen is dit een stijging van 20 procent.

overschot

Strachan wijst er in het rapport ook op dat we dit jaar voor het eerst sinds 2010 te maken hebben met een overschot in de zilvermarkt. Uit data van The Silver Institute blijkt dat er dit jaar een overschot zal zijn van 35 miljoen ounces. Het overschot van dit jaar is echter een tijdelijk verschijnsel, zo stelt Strachan. Die dit overschot wijt aan een zwakke vraag van investeerders, de toegenomen productie en een daling van de vraag naar zonnepanelen.

Deze zwakkere vraag zal naar verwachting volgend jaar een ommekeer zien. Capital Economics voorspelt dat de vraag van beleggers naar baren en munten, die momenteel op het laagste peil staat in negen jaar tijd, volgend jaar zal herstellen.

overschot

Capital Economics voorspelt ook dat er een onverwacht einde zal komen aan de aanscherping van het monetair beleid van de Fed volgend jaar. De verzwakking van de aandelenmarkt zal daarnaast leiden tot een toename naar safe-havens zoals zilver. Strachan voorspelt daarnaast in het rapport dat zilver volgend jaar meer zal stijgen dan goud. Wat niet gek is gezien de goud-zilver ratio.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 572 reviews.