photo 1500252185289 40ca85eb23a7

“Nieuwe wereldoorlog in 2020”

Volgens berekeningen van Nederlander Ingo Piepers, ex-commandant van de NAVO, zal de wereld een grote militaire wereldoorlog doormaken in het jaar 2020. In zijn nieuwe boek “War/ning 2020” legt hij uit hoe hij op dit jaartal uitkomt.

Piepers gebruikt in zijn boek theorieën uit de wiskunde en fysica over chaos en instabiliteit om de wereldgeschiedenis te kunnen doorgronden. In zijn boek is data meegenomen van honderden conflicten tussen 1495 en 1975, aangevuld met recenter eigen materiaal.

‘Ik zoek in de database naar patronen, maar op een andere manier dan historici dat doorgaans doen. Die denken in eeuwen en meten de ernst van conflicten af aan de aantallen slachtoffers. Dat kan natuurlijk, maar mijn stelling is dat je er niet mee doorgrondt wat er werkelijk gaande is. Het aantal betrokken staten is een veel betere maat voor de ernst van een conflict.”

– Ingo Piepers

Verwevenheid van conflicten

Volgens de NAVO ex-commandant is er momenteel een zeer grote verwevenheid van conflicten. “Oekraïne, Brexit, de EU, het Midden-Oosten staat in brand, vluchtelingen, Trump president. Er is een sfeer van het zoeken naar radicale oplossingen, die het systeem laadt,” aldus Piepers tegenover de Volkskrant.

Door globalisering en sterkere internationale verwevenheid worden tussenpozen tussen uitbarstingen steeds korter en heftiger. Op basis hiervan voorspelt Piepers de volgende wereldoorlog rond het jaar 2020. Daarna zouden er nog 3 ‘systeemoorlogen’ volgen tot 2150.

Wake-up Call

Piepers wil met zijn nieuw verschenen boek zoveel mogelijk mensen waarschuwen. Het boek “War/ning 2020” is om deze reden dan ook gratis te downloaden.

“Beschouw het als een wake-upcall. Er schuilt een ongemakkelijk soort onvermijdelijkheid in dit soort patronen, waarvan ook ik ongerust word. We moeten echt begrijpen onder welke omstandigheden we manoeuvreren.”

– Ingo Piepers

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.