Goud.Goud 58.363,67Zilv.Zilver 711,64Plat.Platina 30.872,88Pall.Palladium 42.664,46 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Nieuwe records op Wall Street

Nieuwe records op Wall Street
28 augustus 2018 Bilal
photo 1468254095679 bbcba94a7066

De S&P 500 en technologiebeurs Nasdaq hebben op Wall Street nieuwe records verbroken. Mede hierdoor steeg de Dow Jones index door de grens van 26.000 punten afgelopen maandag.

Vrijdag doorbraken beide beursgraadmeters al nieuwe records. Maandag werden deze records verder omhoog gestuwd nadat berichten verschenen over een nieuwe deal tussen Mexico en de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump sprak over een fantastische deal. Het handelsakkoord wordt gezien als de opvolger van het handelsakkoord NAFTA dat werd gesloten tussen Amerika, Canada en Mexico. Vooralsnog wordt Canada echter niet bij de deal betrokken.

Fed

De nieuwe records die de afgelopen dagen zijn neergezet zijn voornamelijk te danken aan de Federal Reserve en de uitspraken die Jerome Powell afgelopen vrijdag heeft gedaan tijdens de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole.

In de afgelopen weken verschenen er steeds meer berichten over de angst voor een nieuwe recessie in de Verenigde Staten. De economie van het land draait minder goed dan voorheen, de verschillende handelsoorlogen zorgen voor onzekerheid en de Amerikaanse dollar is te duur. Daarnaast stijgt de rente waardoor geld lenen steeds duurder wordt.

Donald Trump ging zich mede door deze angst bemoeien met het beleid van de centrale bank. Hij stelde dat hij niet verheugd was over de renteverhoging van de Fed. Volgens Trump moet de centrale bank juist voor ‘goedkoop geld’ zorgen om de economische groei verder aan te jagen. Iets wat de centrale bank overigens al sinds de crisis van 2008 heeft gedaan.

De Fed verhoogde dit jaar de rente al vijf keer; Janet Yellen drie keer, en Jerome Powell 2 keer sinds hij het stokje heeft overgenomen. Tijdens zijn speech op Jackson Hole ging Powell dan ook in op de uitspraken van Trump. Volgens de Fed voorzitter zijn de verhogingen van de officiële rentetarieven de beste manier om het herstel van de economie te beschermen, de inflatie te bedwingen en de banengroei zo sterk mogelijk te houden.

Over de eventuele renteverhogingen voor volgend jaar leek Powell tijdens zijn toespraak terughoudender dan normaal gesproken. Mede hierdoor stellen analisten dat Powell zich wat lijkt aan te trekken van de zorgen van beleggers over de economie van de VS. 

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 576 reviews.