photo 1549421263 6064833b071b

Morgan Stanley: laat aandelen in 2019 links liggen

In het nieuwste rapport van zakenbank Morgan Stanley waarin de beleggingsvisie voor 2019 uiteen wordt gezet, wijst de zakenbank haar clienten er op dat de bullmarkt in aandelen voorbij is.

Alle adviezen die de zakenbank de afgelopen jaren gaf met betrekking tot de aandelenmarkt worden teruggedraaid. Volgens Morgan Stanley zal 2019 volledig anders worden in vergelijking met de jaren hiervoor. De Verenigde Staten moeten zich opmaken voor de eerste tekenen van een recessie. Daarnaast hebben de Amerikaanse dollar en groeiaandelen hun hoogtepunt bereikt.

‘We think there is a greater than 50% chance we experience a modest earnings recession in 2019.’

– Mike Wilson, Morgan Stanley

Andrew Sheerts, hoofd van de research afdeling van Morgan Stanley spreekt over een ‘macro-economische verschuiving’ die het einde betekent van de Amerikaanse outperformance. Daarnaast stelt de analist dat de correctie van de afgelopen weken slechts een ‘voorproefje’ is op de échte correctie.

“Those declines were just an appetizer, not the main course.

– Andrew Sheets, Morgan Stanley

De analisten van de zakenbank verwachten dat de groei van de Verenigde Staten zal afkoelen tot 1 procent in het derde kwartaal van 2019. Dit zou een enorme aderlating zijn voor ’s werelds grootste economie aangezien de groei op dit moment 3,5 procent bedraagt.

Fed en renteverhogingen

In het rapport wordt ook ingegaan op het rentebeleid van de Federal Reserve. Volgens Morgan Stanley is het oplopen van de wereldwijde inflatie een groot probleem. Hierdoor kan de Fed niet stoppen met het verhogen van de rente.

Deze verwachting werd dinsdag nog bevestigd door de uitspraak van Fed vicevoorzitter Richard Clarida. Deze bevestigde het vermoeden van analisten dat de centrale bank zal doorgaan met het geleidelijk verhogen van de rente in de komende maanden.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.