pexels photo 210607

Morgan Stanley komt met neerwaartse bijstelling aandelen

Morgan Stanley heeft in een nieuw rapport een waarschuwing uitgegeven voor wereldwijde aandelenbeurzen. De investeringsbank verlaagt zijn prognose voor wereldwijde aandelen naar het laagste niveau in vijf jaar tijd en stelt dat het vooruitzicht voor de komende 3 maanden bijzonder slecht is.

In de eerste helft van dit jaar zijn aandelen wereldwijd met 16 procent gestegen. De roep om een ‘voorzichtige houding’ vanuit analisten en experts wordt steeds luider. De bezorgdheid om een fragiele wereldeconomie en de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de VS zorgen er voor dat steeds meer analisten en experts vrezen voor een afkoeling van de wereldeconomie. De investeringsbank heeft op dit moment een voorkeur voor Japanse en Europese aandelen ten opzichte van die van de Verenigde Staten en opkomende landen.

Ook neerwaartse bijstelling Goldman Sachs

Niet alleen Morgan Stanley voorziet een sombere tijd voor de aandelenmarkt. Ook Goldman Sachs stelde enkele dagen geleden dat het te optimistisch is geweest in haar prognose over de Amerikaanse aandelenmarkten. Volgens Goldman Sachs is de prognose voor de S&P 500 tegen het eind van dit jaar rond de koers van 3.000. De S&P 500 bevindt zich nu al op deze koers, wat inhoudt dat de aandelenmarkt in de tweede helft van het jaar rond het huidige niveau zal blijven zweven. Analisten zien dit als een eerste teken dat aandelenmarkten stagneren.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.