photo 1554672723 b208dc85134f

Morgan Stanley: “grootste beurscorrectie in aantocht”

De risico’s van de aandelenrally zijn toegenomen en de daling van Facebook die sinds donderdag is ingezet, zal doorzetten. De verkoop is net begonnen en de correctie zal de grootste zijn die we dit jaar gezien hebben. Hiervoor waarschuwt zakenbank Morgan Stanley in een nieuw verschenen rapport.

De zwaargewichten op de Amerikaanse beurzen stellen teleur met de meest recente cijfers. Voor Morgan Stanley is dit een verontrustend teken dat de aandelenrally mogelijk is uitgeput. De zakenbank waarschuwt dan ook voor mogelijk de grootste correctie van dit jaar.

Voor de derde dag op rij gaan aandelen van techgiganten zoals Facebook en Netflix onderuit op de Amerikaanse beurs. Maandag sloot Facebook 3,3 procent lager, Netflix presteerde nog slechter met een daling van 5,3 procent. Daarnaast daalden ook Amazon en Alphabet. Facebook gaf donderdag het startsein voor de daling van techgiganten door in één dag 150 miljard dollar aan beurswaarde te zien verdampen.

\"Morgan

Als zodanig nemen de risico’s voor de aandelenrally toe. Morgan Stanley stelt dat de correctie die donderdag begon na de crash van Facebook mogelijk kan doorzetten waardoor de situatie alleen maar verder zal verslechteren. \”De verkoopgolf is net begonnen en deze correctie zal de grootste zijn sinds die we sinds februari hebben meegemaakt\”, schrijven Morgan Stanley equity-strategen onder leiding van Mike Wilson maandag in een rapport.

De Nasdaq Composite Index daalde maandag met 1,4 procent, waardoor de driedaagse daling uitkomt op 3,8 procent. In het begin van dit jaar daalde dezelfde Nasdaq tussen januari en 8 februari met bijna 10 procent. Mogelijk wordt die correctie nu voorbijgestreefd, aldus Morgan Stanley.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.