photo 1528659882437 b89a74bc157f

Moody’s: recessierisico bijzonder hoog

Moody’s heeft het vooruitzicht voor de wereldeconomie in 2020 verlaagd van ‘stabiel’ naar ‘negatief’. Volgens de kredietbeoordelaar vergroot het verstoorde en onvoorspelbare geopolitiek beleid van verschillende landen de kans op economische en financiële schokken.

Moody’s heeft in de afgelopen weken de economische rating van verschillende landen naar beneden bijgesteld. Zo is de kredietwaardigheid van Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, India, Mexico, Turkije en Hong Kong naar beneden bijgesteld.

Onvoorspelbare politiek en handelsoorlogen, zoals die tussen de Verenigde Staten en China, verzwakken economieën van grondstof exporterende economieën. Deze houding van verschillende landen kan volgens Moody’s schade toebrengen aan mondiale en nationale instellingen. Dit, gecombineerd met een lagere economische groei in verschillende landen, zal de kans op een crisis alleen maar verder vergroten. Moody’s merkt ook op dat het vermogen om deze problemen het hoofd te bieden vermindert.

“Unpredictable politics create an unpredictable economic and financial environment.”

– Moody’s

Spanningen

Hoewel het sterkste voorbeeld van toegenomen spanningen de handelsoorlog tussen de VS en China  is, zijn de spanningen die de economische groei verminderen ook elders toegenomen. Zo zien we in het Midden-Oosten verschillende landen die onenigheid hebben. Ook tussen Japan en Korea, India en Pakistan, de VS en de EU, én de EU en Groot-Brittannië spelen er verschillende uitdagingen volgens Moody’s.

Na de langdurige bullmarkt van de afgelopen jaren kan de markt snel omslaan volgens Moody’s. Bepalend is of de grote verscheidenheid aan huidige geopolitieke en economische problemen bij een escalatie dé druppel kunnen vormen voor een nieuwe crisis.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.