BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.123,80Zilv.Zilver 653,53Plat.Platina 27.115,89Pall.Palladium 37.567,33 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Mogelijk nieuwe verkiezingen in Italië

Mogelijk nieuwe verkiezingen in Italië
8 mei 2018 Bilal
photo 1570201199710 c574ac6a53f7

De Italiaanse president Sergio Mattarella acht de Italiaanse politieke partijen niet in staat om een nieuwe regering te vormen. De president stuurt aan op nieuwe verkiezingen die in 2019 kunnen worden gehouden. De 2 grootste politieke partijen zijn tegen het plan en sturen aan op verkiezingen in Juli.

Matarella stelt voor om een ‘politiek neutrale’ regering te vormen die tot het einde van het jaar het land moet leiden. Dit stelde de huidige president nadat hij maandag met de kopstukken van de politieke formaties had gesproken.

Vijfsterrenbeweging en Lega sturen aan op verkiezingen in juli

De kans dat Matarella zijn zin krijgt lijkt klein. Zowel de Vijfsterrenbeweging als de Lega hebben laten weten dat ze geen voorstander zijn van een ‘politiek neutrale’ regering. Beide partijen sturen aan op nieuwe verkiezingen en allebei de partijen hebben ook een datum in gedachten: 8 juli.

Italië

De impasse in Italië laat ook haar sporen na op de financiële markten. Zo stijgt de Italiaanse 10-jaarslening naar het hoogste punt sinds maart 2008. Ook op de Italiaanse beurs is de nervositeit licht zichtbaar. De FTSE daalde 2,4% nadat bekend werd dat zowel de Vijfsterrenbeweging als de Lega niks zien in het plan van Matarella. De daling op de beurs versnelde nadat de Italiaanse minister van Financiën stelde dat een aanhoudende periode van politieke onzekerheid investeringen in het land zou remmen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.