0y86gz4sT4O2ZQJIRWXE IMG 0476

Mark Mobius: koop goud tegen elke prijs

Mark Mobius voorspelt dat goud een dusdanig sterke koerswinst zal boeken dat hij iedereen aanbeveelt om goud te kopen tegen elke prijs. Het is de eerste keer dat de topbelegger een dergelijke gewaagde uitspraak doet over goud.

Monetair beleid centrale banken

De oprichter van Mobius Capital Partners rechtvaardigt zijn uitspraak door onder andere te wijzen naar de Fed en de ECB. Door de toegenomen waarschijnlijkheid van verdere monetaire stimulering verwacht Mark Mobius dat goud alleen maar verder zal stijgen.

“De langetermijnvooruitzichten voor goud stijgen, stijgen en stijgen. De reden is dat de geldhoeveelheid stijgt, stijgt en stijgt,” aldus Mark Mobius in een interview met Bloomberg TV.

Ultieme hedge

In tijden van economische stress dient goud voor veel beleggers als dé manier om het vermogen te beschermen. In het geval van renteverlagingen en de hiermee gepaard gaande monetaire verruiming is goud een van de weinige crisisbestendige investeringen. Beleggers moeten, volgens Mark Mobius, hun portefeuille dusdanig inrichten dat zij minimaal 10 procent van het vermogen in goud stoppen.

Dollar

Mark Mobius wijst ook naar een zwakkere Amerikaanse dollar. Volgens hem is de sterke dollar een doorn in het oog voor de regering-Trump. “Zij zullen zeker proberen om de dollar ten opzichte van andere valuta te verzwakken, en dat is natuurlijk een race naar de bomen. Zodra zij dat doen, zullen andere valuta hetzelfde doen. Mensen zullen uiteindelijk beseffen dat je goud moet hebben, omdat alle valuta aan waarde verliezen.”

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.