photo 1591274492980 66e640c00f6c

Marc “Dr. Doom” Faber in opspraak om racistische uitspraken

Marc “Dr. Doom” Faber is in opspraak geraakt na racistische uitspraken. Door zijn uitlatingen hebben CNBC, Fox Business Network, Bloomberg, Sprott Management, Nogagold Resources én Ivanhoe Mines per direct afscheid genomen van Faber.

Marc Faber is geen onbekende in de beleggingswereld. De man was een van de weinigen die de beurskrach van 1987 zag aankomen en adviseerde om beleggers al hun aandelen te verkopen. Sindsdien staat Faber bekend als Dr. Doom vanwege zijn onheilspellende voorspellingen voor financiële markten. Ook is Faber een groot aanhanger van goud en zilver als manier van vermogensbescherming tegen de economische experimenten van verschillende centrale banken en overheden.

Gloom, Boom & Doom Reports

De nieuwsbrieven van de onheilsprofeet, genaamd de Gloom, Boom & Doom Reports, zijn beroemd onder beleggers. In zijn laatste uitspraken heeft Faber een aantal controversiële uitgaven gedaan, die hem reeds enkele goedbetaalde banen hebben gekost. In zijn nieuwsbrief dankt Faber God dat blanke mensen het in Amerika voor het zeggen hebben. Als zwarte mensen het voor het zeggen zouden hebben dan zou de Verenigde Staten er uitzien als Zimbabwe, aldus Faber.

Dr. Doom
Uitspraken van Marc Faber in zijn schrijven aan beleggers.

Faber stelt dat de Verenigde Staten gezien de economische koers die het vaart uiteindelijk alsnog in een ‘Zimbabwe’ zal veranderen. Maar, zo schrijft hij, dan heeft de VS in ieder geval tweehonderd jaar economisch en politiek voordeel gehad van een blanke meerderheid.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.