1000x 1 1

Krugerrand beste investering in Zuid-Afrika sinds 2000

De Zuid-Afrikaanse gouden Krugerrand is een betere investering dan aandelen, vastgoed én goud uitgedrukt in Amerikaanse dollars. Dit blijkt uit een analyse van Bloomberg.

Uit het onderzoek blijkt dat de gouden Krugerrand sinds 2000 de beste investering is die je in Zuid-Afrika hebt kunnen doen. Wanneer je 17 jaar geleden een gouden Krugerrand van 1 troy ounce had gekocht (kosten destijds 27 rand, omgerekend $35), dan was diezelfde gouden munt nu 16.840 rand waard, omgerekend $1.273.

gouden Krugerrand

De waarde van de gouden Krugerrand steeg in Zuid-Afrikaanse rand 17 jaar lang met 13,7% op jaarbasis, terwijl in Amerikaanse dollars de munt steeg met een jaarlijks rendement van 7,4%. Hiermee laat de Zuid-Afrikaanse gouden munt andere beleggingen zoals vastgoed, aandelenmarkten en goud uitgedrukt in dollars achter zich.

Krugerrand

De Zuid-Afrikaanse Krugerrand is de oudste officiële beleggingsmunt ter wereld. De gouden munt wordt geslagen sinds 1976 door de South-African Rand Refinery. De Krugerrand is vooral te herkennen aan de rode tint die de munt heeft. Dit komt doordat er koper wordt toegevoegd aan de munt tijdens het legeren, waardoor de munt harder is en beter bestand is tegen beschadigingen.

Dit jaar bestaat de Krugerrand 50 jaar. Om dit feit te vieren heeft de South African Mint voor het éérst ook een zilveren munt geslagen. Van de zilveren munt is een zeer beperkte oplage geslagen en deze zijn tevens bij Goudverzekerd te bestellen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.