pexels photo 113885

Juncker beveelt Europa: houd geen referenda meer

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, roept Europese landen op om geen referenda meer te houden. De reden om de wanhopige schreef? De voorzitter is doodsbang voor een exodus van Europese landen, ondanks dat hij weet dat Europeanen genoeg hebben van Europa en de bemoeizucht vanuit Brussel.

Juncker heeft zijn wanhopige pleidooi gedaan nadat Norbert Hofer, die op dit moment nog steeds verwikkeld is in een verkiezingsstrijd in Oostenrijk, heeft gesteld dat hij een referendum gaat houden om de banden met de Europese Unie te verbreken.

“We can’t deny or take away the people of Europe’s right to express their views. Regarding referenda on EU membership, I think it is not wise to organise this kind of debate, not only because I might be concerned about the final result but because this will pile more controversy onto the huge number already present at the heart of the EU.”

– Jean-Claude Juncker

Generaal Juncker

De voorzitter van de Europese Commissie stelt dat het bestaan van de EU niet in twijfel mag worden getrokken. Wel erkende hij ‘een gebrek aan liefde’ te voelen onder de miljoenen Europeanen.

De opmerking van Juncker is de laatste tussen vele verschillende visies over hoe het verder moet met de Europese Unie en de eurozone. Er is momenteel diepe verdeeldheid in het hart van de EU over hoe om te gaan met het project Europa. Het besluit van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten heeft deze verdeeldheid alleen maar verder vergroot.

Met in de komende maanden verkiezingen voor de boeg in Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk én Duitsland, kan de macht van Europa én Juncker nog verder afbrokkelen. De angst van de elite en de realiteit dat de gewone burger ontevreden is om telkens nieuwe wetten en regels opgedwongen te krijgen zorgt niet voor reflectie bij Juncker. De Europese Unie ís er en zal er ook blijven en zelfs nóg meer bevoegdheden krijgen als het aan generaal Juncker ligt. Zelfs wanneer democratische middelen zoals referenda daar voor moeten wijken.

Agenda Europa

2016
– 4 december: referendum Italië
– 4 december: verkiezingen Oostenrijk
2017
– 15 maart: verkiezingen Nederland
– 23 april: presidentsverkiezingen Frankrijk (1e ronde)
– 7 mei: presidentsverkiezingen Frankrijk (2e ronde)
– mei: regionale verkiezingen Duitsland
– najaar: verkiezingen Duitse Bundestag

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.