Goud.Goud 58.983,50Zilv.Zilver 717,21Plat.Platina 30.491,23Pall.Palladium 42.604,96 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

“Jerome Powell wordt nieuwe Fed voorzitter”

“Jerome Powell wordt nieuwe Fed voorzitter”
2 november 2017 Bilal
photo 1577583211698 b3b892b363fe

Woensdagavond publiceerde de Federal Reserve het laatste rentebesluit. De Amerikaanse centrale bank besloot zoals verwacht om de rente ongemoeid te laten, waardoor een renteverhoging in december onvermijdelijk lijkt.

Volgens de persverklaring van de Fed zal de economische situatie in het land zich geleidelijk verbeteren. Hierdoor is een geleidelijke renteverhoging te rechtvaardigen volgens de verklaring. Sinds december 2015 heeft de centrale bank de rente reeds vier keer verhoogd.

Uit de verklaring kwam overigens naar voren dat de centrale bank verwacht dat de inflatie op middellange termijn zal stijgen naar de vurige doelstelling van 2%. Ook liet de centrale bank weten dat het vooruitgang boekt met het afbouwen van de balans van $4.500 miljard dollar, waarmee in oktober werd begonnen.

Jerome Powell volgt Yellen op

De markten waren woensdagavond vooral benieuwd naar de opvolger van Janet Yellen. Trump heeft aangegeven dat hij vandaag met een besluit zal komen over het Fed-voorzitterschap. De termijn van de huidige voorzitter Janet Yellen zit er op in februari van volgend jaar. Woensdagnacht kwam via de Dow Jones Newswires naar buiten, dat Fed-bestuurder Jerome Powell Yellen zal opvolgen.

Andere namen die worden genoemd zijn die van econoom John Taylor, voormalig Fed-bestuurder Kevin Warsh en Trumps economisch adviseur Gary Cohn.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.