photo 1577583211698 b3b892b363fe

Jerome Powell wordt nieuwe Fed voorzitter

Woensdagavond publiceerde de Federal Reserve het laatste rentebesluit. De Amerikaanse centrale bank besloot zoals verwacht om de rente ongemoeid te laten, waardoor een renteverhoging in december onvermijdelijk lijkt.

Volgens de persverklaring van de Fed zal de economische situatie in het land zich geleidelijk verbeteren. Hierdoor is een geleidelijke renteverhoging te rechtvaardigen volgens de verklaring. Sinds december 2015 heeft de centrale bank de rente reeds vier keer verhoogd.

Uit de verklaring kwam overigens naar voren dat de centrale bank verwacht dat de inflatie op middellange termijn zal stijgen naar de vurige doelstelling van 2%. Ook liet de centrale bank weten dat het vooruitgang boekt met het afbouwen van de balans van $4.500 miljard dollar, waarmee in oktober werd begonnen.

Jerome Powell volgt Yellen op

De markten waren woensdagavond vooral benieuwd naar de opvolger van Janet Yellen. Trump heeft aangegeven dat hij vandaag met een besluit zal komen over het Fed-voorzitterschap. De termijn van de huidige voorzitter Janet Yellen zit er op in februari van volgend jaar. Woensdagnacht kwam via de Dow Jones Newswires naar buiten, dat Fed-bestuurder Jerome Powell Yellen zal opvolgen.

Andere namen die worden genoemd zijn die van econoom John Taylor, voormalig Fed-bestuurder Kevin Warsh en Trumps economisch adviseur Gary Cohn.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.