BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Jerome Powell: Fed gaat weer schulden opkopen

Jerome Powell: Fed gaat weer schulden opkopen
9 oktober 2019 Bilal
photo 1542320728179 bda01e6f5c73

Jerome Powell kondigde dinsdag aan dat de Federal Reserve binnenkort het opkoopprogramma hervat van bepaalde obligaties. QE4 is hiermee geboren.

Powell haastte zich door te stellen dat de stap niet moet worden gezien als een terugkeer naar het beleid van kwantitatieve verruiming na het begin van de financiële crisis in 2008. Volgens Powell is het nieuwe programma veel kleinschaliger.

De centrale bank heeft de rente dit jaar al 2 keer verlaagd om de Amerikaanse economie te stimuleren. De grootste economie ter wereld heeft last van de afzwakkende wereldwijde groei en de handelsoorlog met China.

Powell stelt dat een besluit over een toekomstige renteverlaging nog niet is genomen. De volgende beleidsvergadering vindt plaats op 29-30 oktober.

Wel stelt de Fed voorzitter dat er rekening zal worden gehouden met alle binnenkomende macrocijfers. Recent kwam er nog een cijfer naar buiten over de Amerikaanse economie dat bijzonder slecht was. Op de financiële markten wordt sterk rekening gehouden met een nieuwe renteverlaging eind deze maand.

Opkoopprogramma

Bij een opkoopprogramma koopt een centrale bank obligaties op met als doel de hoeveelheid geld op de markt te verhogen. Het idee hierachter is dat er met het nieuw ‘gedrukt’ geld nieuwe investeringen worden gedaan.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.