photo 1525874684015 58379d421a52

Italië weigert begroting aan te passen

De Italiaanse regering heeft dinsdagavond definitief geweigerd om de begroting aan te passen. Hiermee gaat Italië direct in tegen de wens van de Europese Commissie en koerst het land af op een harde confrontatie met de EU.

Italië had tot en met dinsdag de tijd gekregen van de Europese Commissie om een herziene begroting in te leveren. Desondanks houden de ze in Rome de poot stijf en lieten de Italianen gisteravond in een verklaring weten dat ze vasthouden aan een tekort van 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Daarnaast houdt Italië ook vast aan de economische groei van 1,5 procent in 2019.

Confrontatie

Door het besluit van Italië is de kans op een harde confrontatie met de EU groot. De Europese Commissie keurde de begroting reeds af voor 2019. Indien Rome vandaag geen nieuwe informatie aanlevert over de begroting heeft de commissie nog één middel; een strafprocedure waarbij een boete kan worden opgelegd tot €3,5 miljard.

De Europese Commissie heeft nog niet gereageerd op het besluit uit Italië. De Commissie komt op 21 november bijeen en verwacht wordt dat dan eventuele volgende stappen bekend zullen worden gemaakt. De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft wel gereageerd. Hoekstra gaf aan dat het ‘zeer teleurstellend’ is dat Italië de begroting niet aanpast.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 797 reviews.