photo 1525874684015 58379d421a52

Italiaanse begroting definitief afgewezen

De Europese Commissie heeft de Italiaanse begroting definitief afgewezen. Hiermee is de weg vrij voor een strafprocedure waarmee een boete kan worden opgelegd die kan oplopen tot 3,5 miljard euro. Italië heeft wel kenbaar gemaakt dat het bereid is om te praten met de Europese Commissie.

Afgelopen maand werd bekend dat de Italianen vasthielden aan de begroting waarop vanuit de Europese Commissie al veel kritiek kwam. De Europese Commissie gaf de Italianen toentertijd drie weken de tijd om een nieuwe begroting in te dienen. Desondanks hielden de Italianen de poot stijf op wat kleine aanpassingen na.

Het eindoordeel van de Europese Commissie over de Italiaanse begroting is hard. Zo stelt Eurocommissaris Valdis Dombrovskis dat “Italië aan het slaapwandelen is naar financiële instabiliteit”. De “begroting van het volk”, zoals de Italiaanse leiders de begroting noemen, moet Italië weer op de been brengen. Het land gaat gebukt onder grote armoede.

Er staat veel op het spel met betrekking tot de begroting en de toekomst van Europa. Financieel analisten waarschuwen dat de toename van de Italiaanse staatsschuld een kettingreactie in gang kan zetten die tot grote problemen kan leiden in de Europese financiële sector.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.