Goud.Goud 59.110,35Zilv.Zilver 716,47Plat.Platina 31.466,85Pall.Palladium 43.820,26 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Italiaanse begroting definitief afgewezen

Italiaanse begroting definitief afgewezen
21 november 2018 Bilal
photo 1525874684015 58379d421a52

De Europese Commissie heeft de Italiaanse begroting definitief afgewezen. Hiermee is de weg vrij voor een strafprocedure waarmee een boete kan worden opgelegd die kan oplopen tot 3,5 miljard euro. Italië heeft wel kenbaar gemaakt dat het bereid is om te praten met de Europese Commissie.

Afgelopen maand werd bekend dat de Italianen vasthielden aan de begroting waarop vanuit de Europese Commissie al veel kritiek kwam. De Europese Commissie gaf de Italianen toentertijd drie weken de tijd om een nieuwe begroting in te dienen. Desondanks hielden de Italianen de poot stijf op wat kleine aanpassingen na.

Het eindoordeel van de Europese Commissie over de Italiaanse begroting is hard. Zo stelt Eurocommissaris Valdis Dombrovskis dat “Italië aan het slaapwandelen is naar financiële instabiliteit”. De “begroting van het volk”, zoals de Italiaanse leiders de begroting noemen, moet Italië weer op de been brengen. Het land gaat gebukt onder grote armoede.

Er staat veel op het spel met betrekking tot de begroting en de toekomst van Europa. Financieel analisten waarschuwen dat de toename van de Italiaanse staatsschuld een kettingreactie in gang kan zetten die tot grote problemen kan leiden in de Europese financiële sector.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.