gold 2957431 1280

Israëliers gearresteerd voor grootste smokkel van goud naar Japan

Twee Israëliërs zijn woensdag in Japan gearresteerd voor de grootste goud smokkel operatie in de geschiedenis van het land. Het tweetal zou zijn betrapt met 220 kilo aan goudstaven.

Volgens Japan media gaat het om 2 verdachten van 58 en 55 jaar die in Tokyo wonen. Het tweetal zou goudstaven verstoppen bij zendingen van auto onderdelen en deze smokkelen vanuit Hong Kong naar Japan. Het tweetal zou lid zijn van een groep die wordt verdacht van het smokkelen van 4.000 kilo aan goud sinds maart 2017. Op de huidige goudprijs betreft dit een waarde van 146 miljoen euro.

De smokkel kwam aan het licht toen bij de douane ruim 220 kilo aan goudstaven werden onderschept op het vliegveld Narita bij Tokyo. Door de smokkel is Japan belastinginkomsten misgelopen en konden de heren het goud met meer winst doorverkopen in Japan. Het land verhoogde in 2014 de BTW van 5 naar 8 procent, en in oktober van dit jaar gaat deze nóg een keer omhoog naar 10 procent. Sinds de verhoging in 2014 is er een stijging zichtbaar in de smokkel van goud volgens Japanse autoriteiten. Mede hierdoor zijn de straffen op het smokkelen van goud in de afgelopen jaren aanzienlijk verhoogd.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 819 reviews.