Goud.Goud 58.678,42Zilv.Zilver 728,88Plat.Platina 30.495,15Pall.Palladium 40.541,40 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

IMF: handelsoorlog bedreigt wereldeconomie

IMF: handelsoorlog bedreigt wereldeconomie
16 juli 2018 Bilal
photo 1494412552100 42e4e7a74ec6

De escalerende handelsoorlog dreigt de wereldeconomie aan te tasten. De eerste contouren van deze dreiging zijn nu al zichtbaar in een zwakker dan verwachte groei in China, Europa en Japan. Dit stelt het Internationaal Monetair Fonds  (IMF) in het halfjaarlijks rapport over de stand van de wereldeconomie: de World Economic Outlook.

Volgens het IMF heeft de groei van de wereldeconomie zijn plafond bereikt. De groei zal naar verwachting dit jaar 3,9 procent bedragen en indien de handelsoorlog verder escaleert zal de groei steeds meer uit balans raken waarschuwt het IMF.

De denktank wijst met de beschuldigende vinger naar de Verenigde Staten die met hun importheffingen conflicten hebben met verschillende landen. Het gevolg hiervan zijn vergeldingsacties van onder meer Canada, China, de Europese Unie, Mexico en Japan.

Indien de handelsoorlog niet snel wordt bijgelegd, dan zal dit de groei op zijn minst met 0,5 procent verlagen tegen 2020. Daarnaast kan volgens het IMF de handelsoorlog verschillende nadelige effecten hebben op het vertrouwen van ondernemers, consumenten, prijzen en investeringen. 

Europa

Vooralsnog handhaaft het IMF een groei van 3,9 procent voor zowel 2018 als 2019. Voor Europa zijn de groeiprognoses wel verlaagd. Volgens het IMF laat de economische activiteit in Duitsland en Frankrijk haperingen zien. Europa staat volgens de denktank voor enkele fundamentele uitdagingen waardoor de risico’s in de eurozone in de afgelopen maanden zijn toegenomen. Zo speelt de migrantenproblematiek een rol, evenals de Brexit en de ontwikkelingen in Zuid-Europa.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 577 reviews.