Goud.Goud 48.966,54Zilv.Zilver 734,71Plat.Platina 32.597,79Pall.Palladium 78.359,47 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

IMF: Griekse schuld onhoudbaar

IMF: Griekse schuld onhoudbaar
1 augustus 2018 Bilal Chairi
moody's

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) komt wederom met een somber economisch vooruitzicht. Dit keer gaat het om Griekenland en het steunprogramma dat binnenkort afloopt voor het land. Volgens het IMF is Griekenland alleen te redden indien er nóg meer schuldverlichting plaatsvindt.

In juni werd een akkoord bereikt dat Griekenland na acht jaar van internationale steun in staat zou moeten stellen om vanaf augustus op eigen benen te kunnen staan. Toentertijd was de IMF al pessimistisch over het akkoord, het stelde dat de houdbaarheid van de schulden op lange termijn onzeker was. De EU ziet het toekomstperspectief van Griekenland veel positiever in dan het IMF. Nu herhaalt het IMF zijn boodschap/waarsschuwing.

Griekse

Het huidige derde steunprogramma, waar het IMF overigens geen deel van uitmaakt, loopt af op 20 augustus. In totaal heeft Griekenland sinds 2010 zo’n 300 miljard euro geleend van het IMF en de Eurogroep. Volgens het IMF drukt de ‘nalatenschap’ van de crisis sterk op de economische groei van het land op lange termijn. 

Behalve meer schuldverlichting voor de Grieken, schrijft het IMF dat Griekse banken mogelijk meer kapitaal nodig hebben. Daarnaast moet de arbeidsmarkt verder hervormd worden, om de hoge werkeloosheid verder terug te dringen, en moet flexibilisering van arbeid gestimuleerd worden.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 211 reviews.