photo 1528659882437 b89a74bc157f

IMF: Griekse schuld onhoudbaar

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) komt wederom met een somber economisch vooruitzicht. Dit keer gaat het om Griekenland en het steunprogramma dat binnenkort afloopt voor het land. Volgens het IMF is Griekenland alleen te redden indien er nóg meer schuldverlichting plaatsvindt.

In juni werd een akkoord bereikt dat Griekenland na acht jaar van internationale steun in staat zou moeten stellen om vanaf augustus op eigen benen te kunnen staan. Toentertijd was de IMF al pessimistisch over het akkoord, het stelde dat de houdbaarheid van de schulden op lange termijn onzeker was. De EU ziet het toekomstperspectief van Griekenland veel positiever in dan het IMF. Nu herhaalt het IMF zijn boodschap/waarsschuwing.

Griekse

Het huidige derde steunprogramma, waar het IMF overigens geen deel van uitmaakt, loopt af op 20 augustus. In totaal heeft Griekenland sinds 2010 zo’n 300 miljard euro geleend van het IMF en de Eurogroep. Volgens het IMF drukt de ‘nalatenschap’ van de crisis sterk op de economische groei van het land op lange termijn. 

Behalve meer schuldverlichting voor de Grieken, schrijft het IMF dat Griekse banken mogelijk meer kapitaal nodig hebben. Daarnaast moet de arbeidsmarkt verder hervormd worden, om de hoge werkeloosheid verder terug te dringen, en moet flexibilisering van arbeid gestimuleerd worden.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.