photo 1525367063161 61df4bf6100a

Iedereen wacht op Draghi

De blik van beleggers is vandaag gericht op de Europese Centrale Bank (ECB). Vanmiddag zal Mario Draghi bij de beleidsvergadering die gepland staat bekend maken of de centrale bank zal beginnen met het afbouwen van het stimuleringsprogramma.

Er wordt met spanning uitgekeken naar de toelichting van Mario Draghi over het rentebesluit. De president van de ECB heeft al meerdere keren laten blijken dat in het najaar het opkoopprogramma teruggeschroefd zal gaan worden.

Sterke euro

Ook wordt verwacht dat Draghi de mening van de ECB zal laten blijken over de recente opmars van de euro. De munt steeg dit jaar fors in waarde tegenover de dollar. Er wordt gesuggereerd dat er intern binnen de ECB zorgen zijn over de sterke euro. De munt staat op het hoogste punt sinds het begin van 2015.

Analisten verwachten dat de ECB een eventueel rentebesluit uitstelt tot oktober. Wel hopen beleggers dat Draghi tijdens zijn toelichting wat meer informatie zal loslaten over de afbouw van het stimuleringsprogramma en de sterke euro. De toelichting begint vanmiddag om 14:30 en is hier live te volgen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 738 reviews.