photo 1586974710160 55f48f417990

Hongarije vertienvoudigd goudvoorraad

Hongarije heeft de goudmarkt verrast dinsdag. De Hongaarse centrale bank, die bekend staat als Magyar Nemzeti Bank (MNB) in het Hongaars, kondigde in Boedapest aan dat de goudvoorraad van het land is vertienvoudigd.

In september had Hongarije een goudvoorraad van 3,10 ton. Tijdens de eerste twee weken van oktober kocht de MNB 28,4 ton goud op. Deze aankoop verhoogde de goudreserves van het land van 3,1 ton naar 31,5 ton, een stijging van 916 procent.

De laatste keer dat de goudvoorraden van het land wijzigde was 32 jaar geleden in 1986. De 28,4 ton goud werd gekocht in fysieke vorm en is reeds gerepatrieerd. In het persbericht gaat de centrale bank tevens in op de historische rol van goud: “Goud blijft een van de veiligste instrumenten ter wereld, en zelfs onder normale marktomstandigheden, zorgt het voor stabiliteit en vertrouwen”.

Hongarije ligt al langer in de clinch met de Europese Unie vanwege de houding van het land omtrent de vluchtelingencasus en ‘het schenden van Europese waarden’. Afgelopen maand is in het Europees Parlement artikel 7 ingezet tegen Hongarije. Dat kan er in het uiterste geval toe leiden dat het land zijn stemrecht aan de EU-vergadertafels verliest. De timing van de aankoop van de Hongaarse centrale bank is op zijn zachtst gezegd merkwaardig.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.