BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 58.238,09Zilv.Zilver 689,53Plat.Platina 28.996,49Pall.Palladium 44.564,71 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Hedgefondsen gaan vol voor goud

Hedgefondsen gaan vol voor goud
2 juni 2020 Bilal
goud kopen gouden baren gouden munten

Een groot aantal hedgefondsen hebben goudposities ingenomen als manier om rendement te behalen te midden van ongekende stimulansen van centrale banken. De Financial Times meldt dat verschillende hedgefondsen zoals Elliot Management, Caixin Associates en Dymon Asia Capital tot dusverre enorm hebben geprofiteerd van de opmars van de goudprijs. De goudprijs steeg dit jaar al met ruim 15 procent.

Devaluatie van valuta

De hedgefondsen die de Financial Times heeft gesproken zijn het over een ding eens met elkaar: de ongekende stimuleringspakketten van centrale banken tijdens de coronacrisis zullen leiden tot devaluaties van verschillende grote valuta’s.

Elliot Management, met een beheerd vermogen van $38 miljard, heeft haar investeerders in een brief laten weten dat goud ‘een van de meest ondergewaardeerde’ activa is die op dit moment beschikbaar is, en dat de reële waarde van het edelmetaal een ‘veelvoud’ is van de huidige prijs. Elliot Management wijt de onderwaardering van de goudprijs toe aan de lage rentetarieven, verstoring van de mijnbouw, en een fanatieke verlaging van de waarde van geld door centrale banken over de hele wereld.

In zijn brief aan cliënten voorspelt Paul Singer, directeur van Elliot Management, een sterke daling op aandelenbeurzen als gevolg van de effecten van de coronamaatrdegelen die verschillende landen hebben genomen. Het in Singapore gevestigde Dymon Asia boekt dit jaar een rendement van 36 procent dankzij de opmars van de goudprijs. Danny Young, medeoprichter van het hedgefonds stelt dat goud een ‘afdekking is tegen onbelemmerde fiat-valutadruk’.

Goud: verwachting voor resterend jaar

Veel analisten voorspellen een verdere stijging van de goudprijs in de komende maanden als gevolg van de gevolgen van de corona-pandemie. Zo verwacht Bank of America dat de prijzen eind 2020 bijna kunnen verdubbelen tot $3.000 per troy ounce.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 536 reviews.