Goud.Goud 59.412,62Zilv.Zilver 714,01Plat.Platina 30.352,28Pall.Palladium 42.046,45 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Handelsoorlog tussen Europa en VS voorlopig afgewend

Handelsoorlog tussen Europa en VS voorlopig afgewend
26 juli 2018 Bilal
photo 1515071970049 680dbd2a2339

De dreiging van een handelsoorlog tussen Europa en de Verenigde Staten lijkt voorlopig afgewend. Woensdag bezocht de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, president Donald Trump om te praten over de handelsoorlog.

Tijdens dit bezoek is een overeenkomst gesloten waarbij voornamelijk de Europese Unie concessies doet. In de overeenkomst zijn nog geen exacte afspraken uitgewerkt. Zo is nog niet zeker wat er gaat gebeuren met de auto-industrie van beide partijen. Een heikel punt in de ogen van Trump.

Op een gezamenlijk persconferentie sprak Donald Trump van een grote dag voor eerlijke en vrije handel. Ook stelde hij dat de Verenigde Staten en de Europese Unie partners zijn, geen vijanden en dat er een nieuwe fase is ingegaan in de betrekkingen tussen de VS en de EU.

Juncker stelde wel dat beide partijen zijn overeengekomen om nieuwe importheffingen op te schorten zolang er onderhandelingen gaande zijn. Daarnaast heeft de EU haar handelspartner beloofd om meer vloeibaar gas en sojabonen uit de VS te zullen gaan importeren.

De eerste berichten over een eventueel einde van een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie kwamen kort voor sluiting van de Amerikaanse beurzen. De Dow Jones veerde direct op en sloot 0,7 procent hoger. De Europese beurzen openen vandaag allemaal hoger, met onder meer positieve cijfers voor autobouwers en staalfabrikanten. De handelsdeal, die woensdagavond op tafel kwam, haalt vooralsnog veel van de kou -waar de afgelopen weken sprake van was- uit de lucht.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 572 reviews.