Goud.Goud 47.695,92Zilv.Zilver 700,26Plat.Platina 32.371,63Pall.Palladium 76.006,81 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Handelsbesprekingen domineren verkorte handelsweek

Handelsbesprekingen domineren verkorte handelsweek
15 april 2019 Bilal Chairi
handelsoverleg

Deze week staat vooral in het teken van de handelsbesprekingen tussen de VS en China. De handelsweek heeft deze week maar 4 dagen aangezien op Goede Vrijdag de financiële markten gesloten zijn.

Handelsbesprekingen China en VS

Persbureau Reuters meldt dat de VS de eis dat China stopt met het subsidiëren van de eigen industrie, sterk heeft afgezwakt. China zou op dat punt veel tegengas hebben gegeven. De Amerikanen zetten nu in op andere gebieden waar de eisen haalbaarder lijken te zijn, zoals het stoppen van de gedwongen technologieoverdracht, bescherming van intellectueel eigendom en meer toegang tot de Chinese markt.

Handelsoorlog Europa & VS?

Na het dreigement van Trump om goederen uit de Europese Unie extra te belasten is de EU eveneens bezig met tegenmaatregelen. Volgens Bloomberg wil de EU de invoer van kreeft, ketchup, sinaasappelsap, tabak, casinotafels en helikopters extra gaan belasten.

Goud

Wat goud betreft zal de markt de handelsbesprekingen van de VS en China blijven volgen om te zien of er een doorbraak zal komen en of er nog meer geldstromen van de dollar naar het edelmetaal zullen gaan. Afgelopen donderdag leverde de goudprijs de gehele winst van de week, ongeveer 1,5 procent in.

De vooruitzichten voor de wereldeconomie zijn eveneens van cruciaal belang. Signalen daarover komen uit een stroom van gegevens, van de Europese handelsbalans tot de Amerikaanse producenten-PMI.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 190 reviews.