BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.121,85Zilv.Zilver 651,56Plat.Platina 27.142,98Pall.Palladium 37.895,89 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Grootste hedgefonds ter wereld short Europa

Grootste hedgefonds ter wereld short Europa
12 februari 2018 Bilal
pexels photo 113885

Het grootste hedgefonds ter wereld, Bridgewater, heeft haar shortposities in Europese bedrijven in de afgelopen maanden gigantisch verhoogd. Uit een analyse van Bloomberg blijkt dat het hedgefonds voor in totaal $13,1 miljard aan shortposities heeft uitstaan.

In oktober van 2017 had het hedgefonds van Ray Dalio een shortpositie van $718 miljoen in Italiaanse bedrijven. In de maanden hierna verhoogde het hedgefonds dit bedrag verder op naar $3 miljard. 18 Italiaanse bedrijven, met name banken en verzekeraars, staan op de lijst van Bridgewater. Tussen 1 februari en 8 februari heeft het hedgefonds haar shortpositie in Europa verdrievoudigd tot een bedrag van $13,1 miljard dollar.

Bridgewater heeft haar posities verder opgebouwd ten opzichte van Italiaanse banken en verzekeraars, voorafgaand aan de verkiezingen op 4 maart. Algemeen wordt verwacht dat de verkiezingen geen duidelijke winnaar zullen krijgen. Analisten waarschuwen dan ook dat het land niet in staat zal zijn om economische hervormingen te kunnen doorvoeren. Met alle gevolgen van dien, niet alleen voor Italië, maar voor heel Europa.

800x-1

Naast Italiaanse bedrijven staan er ook Nederlandse bedrijven op de lijst van Bridgewater. Zo heeft Ray Dalio een shortpositie opgebouwd tegen ING en ASML.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.