pexels photo 1837595

Grootste daling huizenprijzen VK in 11 jaar tijd

De huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in de maand mei gedaald met 1,7 procent. Dit is de grootste daling in 11 jaar tijd.

huizenprijzen

Uit onderzoek van de Britse hypotheekverstrekker Nationwide blijkt dat de huizenprijzen in de maand mei de grootste daling laten zien sinds februari 2009. Het cijfers is slechter dan de verwachting van analisten. Op het eerste gezicht lijkt een daling van 1,7 procent niet al te bijzonder. Volgens Nationwide is dit wel een duidelijke trendbreuk met de afgelopen 11 jaar.

Gevolgen covid-19

De maatregelen tegen het coronavirus hebben huishoudens in het Verenigd Koninkrijk hard geraakt. Door de bijzonder lage hypotheekrente is er nog wel wat beweging op de woningmarkt. Voor de lange termijn is volgens Nationwide het beeld bijzonder onzeker.

Terwijl de versoepeling van de covid-19-maatregelen nu worden doorgevoerd, heeft de impact van deze maatregelen de koers gezet voor een van de diepste recessies van de afgelopen eeuw volgens de Bank of England. Het aantal ontslagen en faillissementen zal in de komende maanden flink stijgen voorspelt de Bank of England.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 822 reviews.