BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 58.390,71Zilv.Zilver 689,15Plat.Platina 28.837,36Pall.Palladium 44.739,54 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Gouden George Washington munt brengt 1,7 miljoen dollar op

Gouden George Washington munt brengt 1,7 miljoen dollar op
20 augustus 2018 Bilal
unique 1792 gold 10 dollar pattern ngc lead

De allereerste gouden George Washington munt is tijdens een veiling verkocht voor een bedrag van 1,7 miljoen dollar. De volledige opbrengst gaat naar een goed doel, volgens Heritage Auctions.

Volgens Jim Halperin, medeoprichter van Heritage Auctions is de munt een van de belangrijkste munten uit de Amerikaanse geschiedenis. De munt, geslagen in 1792, wordt verondersteld te zijn gegeven door de US Mint aan de allereerste president van de Verenigde Staten; George Washington.

Na ontvangst van de munt, wordt algemeen aangenomen dat George Washington de munt droeg als aandenken. Op de munt is aan de ene kant een beeltenis te zien van George Washington, en aan de andere kant de befaamde American Eagle.

De US Mint kreeg in 1972 goedkeuring om de allereerste munten voor openbaar gebruik uit te geven. Een jaar later werden er door het munthuis koperen en zilveren munten in omloop gebracht met een beeltenis van Lady Liberty aan de voorzijde en de Eagle op de achterkant.

De “Washington munt”, die donderdag voor 1,7 miljoen dollar werd verkocht, is altijd in particuliere handen gebleven. De eigenaar, Eric P. Newman, verkreeg de munt in 1942 en deze bleef zijn eigendom tot zijn dood. Eric P. Newman is een van de meest bekende muntenverzamelaars ter wereld.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 536 reviews.