pmm 5 res

Goud noteert ondanks druk boven $1.300

De goudprijs blijft vandaag boven de psychologische grens van $1.300 per troy ounce noteren. De onzekerheid over de aanstaande renteverhoging in december speelt goud vooralsnog in de kaart.

Uit de notulen van de laatste Fed-vergadering in september, die afgelopen week werden gepubliceerd, blijkt namelijk dat er onder het Fed-bestuur grote twijfel heerst over nóg een renteverhoging dit jaar.

In de afgelopen weken zagen beleggers de kans op een renteverhoging in december flink toenemen. Toch valt uit de notulen op dat er flinke tegenstellingen zijn in het Fed-bestuur. Hiermee neemt de ‘garantie’ op een renteverhoging in december af.

Patience

Tussen de Fed-bestuursleden heerst er volgens de notulen voornamelijk onenigheid over de inflatie in de Verenigde Staten. De Fed heeft altijd gesteld dat de inflatie tot 2 procent dient te stijgen. Maar ondanks alle poging die de centrale bank heeft ondernomen, staat deze nog steeds onder de 1,5% volgens de metingen van de Fed.

Een groep binnen het bestuur stelt dan ook dat ‘patience’ gerechtvaardigd is met betrekking tot een renteverhoging in december. De doelstelling van 2% is immers niet behaald. De andere groep binnen de Fed is van mening dat ze juist wél de rente moeten verhogen omdat ze anders bijdragen aan een nieuwe financiële bubbel.

De notulen hebben vooralsnog weinig indruk gemaakt op de financiële markten. Wel zorgt de twijfel binnen de Fed er voor dat goud vooralsnog niet onder de grens van $1.300 per troy ounce daalt. Een renteverhoging van de centrale bank zorgt vaak voor extra druk op de prijzen van edelmetalen. Al hebben we in het verleden ook gezien dat goud juist stijgt wanneer de Fed besluit de rente te verhogen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.