fighter jet fighter aircraft f 16 falcon aircraft 76971

Goud en zilver profiteren van spanningen tussen Noord-Korea en VS

Goud en zilver vervullen vandaag voor het eerst sinds lange tijd hun rol als safe haven in de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten.

Dinsdagavond liepen de spanningen tussen beide landen hoog op nadat bekend werd dat Noord-Korea heeft gedreigd om een raket af te vuren op Amerikaans grondgebied. De raket zou worden afgevuurd op Guam, een eiland in Micronesië dat onder grondgebied van de Verenigde Staten valt.

 safe haven

De reactie van president Donald Trump liet niets aan de verbeelding over. Trump reageerde dat de VS een dergelijke Noord-Koreaanse actie zou beantwoorden met ‘fire and fury like the world has never seen’. Dezelfde ‘fire and fury’ zorgen er voor dat goud en zilver vandaag stijgen met 1,6% respectievelijk 3,3%. Terwijl de oplopende oorlogsdreiging verschillende aandelenbeurzen wereldwijd in de rode cijfers duwt. Een kilo goud in Euro steeg in nauwelijks 24 uur tijd met meer dan €600, een stijging van 1,6%. Zilver reageerde nog heftiger op de dreiging van een oorlog tussen de twee landen door te stijgen met €15 per kilo, omgerekend een stijging van 3,3%.

Safe Haven

Goud en zilver staan bekend als safe haven beleggingen. Dat wil zeggen dat beide edelmetalen in de belangstelling raken bij beleggers omdat zij relatief goed presteren wanneer de onrust/turbulentie op de financiële/geopolitieke markten toeslaat.

Verschillende analisten verwachten dat de situatie rondom Noord-Korea voor steun van de nieuwe goud- en zilverprijzen zal zorgen. Zo voorspelt analist Edward Meir tegenover The Economic Times dat de spanningen in de regio zullen toenemen. Iets wat positief is voor goud en zilver, en waardoor de analist van INTL FCStone adviseert om long te gaan in goud en zilver.

 

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 797 reviews.