photo 1454709542479 3964015697cd

Goud en zilver dalen na Franse verkiezingen

De goudprijs daalde vanochtend na opening 2,5%. Dit als reactie op de uitslag van de Franse verkiezingen waarbij de liberale Macron als winnaar uit de bus kwam. Macron kreeg 24% van de stemmen, terwijl Le Pen 22% van de stemmen kreeg. Beide kandidaten nemen het nu tegen elkaar op tijdens de tweede ronde op zondag 7 mei.

euro Franse verkiezingen

De uitslag zorgt voor opluchting op de financiële markten.  Zo steeg de Euro met bijna 1,5% tegenover de dollar. De financiële markten waren als de dood voor een tweede ronde waarbij Le Pen en Mélenchon het tegen elkaar moesten opnemen. Nu Macron de tweede ronde heeft gehaald, wordt hij op voorhand als winnaar gezien.  Met Macron als winnaar van de tweede ronde hebben de financiële markten meer vertrouwen in een Europese Unie die niet uit elkaar zal vallen. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is een overwinning van Marine Le Pen op 7 mei. De partijleider van Le Front National heeft meerdere keren aangegeven een eigen munt in te willen voeren in Frankrijk én uit de Europese Unie te willen stappen.

Verschillende opiniepeilers dichten Macron in de tweede ronde van de Franse verkiezingen een grote kans op een overwinning toe. Zo wijzen verschillende polls op een overwinning van Macron met 60% van de stemmen. Gisteren hebben enkele verliezende kandidaten waaronder Fillon, hun achterban gevraagd om in de tweede ronde op Macron te stemmen. De extreemlinkse Mélencheron, die 19,6% van de stemmen kreeg in de 2e ronde, heeft zich niet achter Macron geschaard gisteren.

Franse verkiezingen

Ook de prijs van zilver ging omlaag na opening van de beurzen vanochtend. Het edelmetaal daalde met 2,4%. De kiloprijs van goud staat op het moment van schrijven op € 37.605, terwijl de kiloprijs van zilver daalde naar € 527. Beide edelmetalen noteren op dit moment de laagste koers sinds begin april.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.