photo 1563107976 3375fc7a53db

Goud duikt onder steunpunt na dump van $1,5 miljard

Dinsdag schreven we nog dat vanuit een technisch oogpunt goud boven de prijs van $1.265 per troy ounce moest blijven om een kans te maken op een uitbraak boven de $1.300 per troy ounce. Enkele uren later daalde de goudprijs onder de grens van dit belangrijke steunpunt door een dump van goudgedekte contracten.

dump

De reden hiervoor is een dump van goudgedekte contracten met omgerekend een waarde van $1,5 miljard. De goudprijs daalde tot $1.263,23 per troy ounce waarna deze zich herstelde en op het moment van schrijven net boven de belangrijke grens staat op $1.267,66 per troy ounce.

De goudprijs noteert op dit moment de laagste prijs in 4 maanden tijd. Desondanks is de goudprijs dit jaar gestegen met 10% uitgedrukt in dollars. De prestatie van goud uitgedrukt in euro’s dit jaar is wat dat betreft wat minder positief met een daling van -3,4%.

Goudmanipulatie?

Gebeurtenissen waarbij grote hoeveelheden goudfutures worden gedumpt op de markt zijn niet vreemd. Al jaren gaan er stemmen op dat er voornamelijk op de futuremarkten zowel de goud- als zilverprijs worden gemanipuleerd. Door het dumpen van enorme hoeveelheden goud en zilver wordt feitelijk zowel de goud- als zilverprijs gedrukt.

In het verleden hebben we vaker soortgelijke gebeurtenissen gezien waarbij grote hoeveelheden goud en/of zilver worden gedumpt. Goudgoeroe Willem Middelkoop heeft er een interessant stuk over geschreven op RTL-Z.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.