pexels photo 260286

Goud doorbreekt $1.300 grens

De goudprijs heeft voor het eerst sinds december 2017 de grens van 1.300 dollar doorbroken. Een stijging van de goudprijs tot boven de 1.300 dollar per troy ounce wordt beschouwd als een doorbraak. Het is een psychologische barrière die extra vraag kan aanwakkeren.

De stijging van de goudprijs loopt in lijn met het algehele sentiment rondom het edelmetaal. De volatiele aandelenmarkten en de angst voor een wereldwijde crisis hebben er toe bijgedragen dat goud sinds oktober 2017 is gestegen met 17 procent. Beleggers vluchten uit angst naar veilige havens zoals goud waardoor goud een opleving beleeft.

Vooruitzicht

Blijft de goudprijs stijgen? Georgette Boele, goudspecialisten en een van ’s werelds beste goud voorspellers, denkt van wel. ‘We verwachten een herstel van de Chinese munt en een hogere vraag naar juwelen vanuit China en de VS. Bovendien geloven we dat de dollar en de Amerikaanse langetermijnrente een piek hebben bereikt.’ ABN Amro ziet goud tegen het einde van dit jaar stijgen naar 1.400 dollar per troy ounce.

Technische Analyse

Bij het openen van de beurzen in Azië zagen we een klein herstel van de goudprijs. Mocht de prijs verder dalen dan is een $1.298 per troy ounce een belangrijk steunpunt. In een positief scenario, zijn traders naarstig in afwachting van een prijs van $1.304,30 per troy ounce. Indien deze grens wordt bereikt kan de goudprijs verder stijging richting de $1.310 met $1.326 per troy ounce als de volgende belangrijke test.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.