pmm 5 res

Goud daalt 2%, zilver keldert 5%

Vóór de Amerikaanse verkiezingen was iedereen er van overtuigd dat goud bij een overwinning van Trump zou gaan stijgen. Zo stelde HSBC onder andere dat goud bij een overwinning van Trump voor het einde van dit jaar zal stijgen naar $1.500. Deze prijs lijkt vooralsnog ver weg, aangezien de goudprijs na de verkiezingen flink in waarde heeft ingeleverd.

In de afgelopen 3 dagen is goud gedaald van  $1.300 tot een prijs op het moment van schrijven van $1.230 per troy ounce. Een vreemde reactie gezien de uitslag van de verkiezingen en de plannen van Trump voor ’s werelds grootste economie.

gold dump 11112016

Daarnaast blijkt dat er zojuist 85.000 papieren goudcontracten zijn gedumpt bij de opening van de beurzen in de Verenigde staten. Een gigantische dump met een waarde van meer dan $10 miljard. Mede door deze dump is goud net na opening van de beurs  met 2,4% gedaald.

Zilver ook 5% onderuit

Niet alleen goud heeft een flinke tik gehad. Ook zilver daalde met 5% en kost €520 per kilo op het moment van schrijven. Zilver daalt harder dan goud omdat deze zowel de klap van goud moet verwerken én de daling van koper. Koper was deze week bezig aan de grootste prijsstijging op weekbasis in meer dan 30 jaar. De prijs schoot vanmiddag nog door de prijs van $6.000 voor een ton koper. Inmiddels keldert de koperprijs net als alle andere grondstoffen en neemt deze zilver ook verder mee omlaag.

Zoals op onze informatiepagina is beschreven, is zilver afhankelijk van de ontwikkeling van industriële metalen, aangezien deze grondstof vaak als bijproduct van andere industriële metalen wordt gewonnen.

Ideaal koopmoment?

De daling van zowel de goud- als zilverprijs is gezien de ontwikkelingen die deze week hebben plaatsgevonden op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen. Helemaal wanneer je in ogenschouw neemt dat een renteverhoging in december niet meer zo zeker lijkt, Trump’s plannen de inflatie in de VS gaan aanwakkeren en goud (alsook zilver) een van de beste hedges is tegen inflatie.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.