gold 2957431 1280

Goldman Sachs stelt prognose goudprijs bij

Goldman Sachs stelt haar prognose voor de goudprijs bij naar boven. De zakenbank verwacht een groei in de vraag naar goud vanuit opkomende markten, en wijst daarnaast op een toename van financiële ricico’s wereldwijd.

Voor de komende drie maanden stelt Goldman Sachs de prijs bij naar $1.350 per troy ounce. De prijs voor de komende zes maanden wordt verder verhoogd naar $1.370 per troy ounce, en de prognose van de bank voor over 12 maanden is verhoogd naar $1.450 per troy ounce. Voorheen stonden de prognoses op respectievelijk $1.225, $1.200 en $1.225 per troy ounce.

Analisten van Goldman stellen in een rapport dat de groei in opkomende markten de belangrijkste drijver is voor het bijstellen van de prijzen. In het rapport zijn de meest recente cijfers van de World Gold Council meegenomen. Hieruit komt naar voren dat de vraag naar gouden sieraden voor het eerst sinds 2013 weer is gestegen. Dit, samen met een groei van 6% in opkomende markten, wakkert de vraag naar goud verder aan.

Hiernaast gaan de analisten van Goldman ook in op de toenemende zorgen over de aandelenmarkten en de hedge die goud doorgaans biedt tijdens onzekerheid in deze markten. Afgelopen week daalden verschillende financiële markten flink in een van de slechtste beursweken van de afgelopen jaren. Mocht de daling op de financiële markten langer aanhouden dan zal goud volgens Goldman Sachs sterker reageren. De analisten van Goldman Sachs leggen dit als volgt uit:

“We find that it usually takes a month or so of equity market drawdown for gold to start to act like a hedge. The most likely reason for this is that gold is primarily a hedge against systematic risk.

If a sell-off is brief, and can be attributed to technical factors (as our strategists believe is the case today), then gold reacts less vs. a deeper, longer and more fundamentally driven decline with worsening fundamentals and macroeconomic outlook”

– Goldman Sachs

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.