BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Goldman Sachs: dump de dollar, koop zilver

Goldman Sachs: dump de dollar, koop zilver
21 oktober 2020 Bilal
photo 1554672723 b208dc85134f

Beleggers doen er goed aan om de Amerikaanse dollar te dumpen en zilver te kopen vòòr de verkiezingen. Dit stelt Goldman Sachs in een tweetal nieuw verschenen rapporten.

Er is volgens de zakenbank een groeiend risico dat de Amerikaanse dollar zal dalen naar het dieptepunt van 2018. Vooral wanneer de Democratische kandidaat Joe Biden zijn voorsprong blijft uitbreiden zoals nu blijkt uit diverse peilingen. Goldman Sachs stelt dat de risico voor een lage dollar zeer groot is. Het enige wat een dergelijk scenario kan voorkomen is een overwinning van Trump in combinatie met een vertraging van het aantal covid-19 besmettingen.

Zwakke Amerikaanse dollar

Een zwakkere Amerikaanse dollar pakt positief uit voor de prijsontwikkeling van goud, zilver, platina en palladium. In oktober hebben edelmetalen moeite gehad om nieuwe winsten te boeken na een opmars van diezelfde dollar.

Joe Biden

De huidige voorsprong die Biden heeft in diverse peilingen verkleint volgens Goldman Sachs, de kans op een betwiste verkiezingsuitslag. “De ruime marge in de huidige peilingen verkleint het risico van een vertraagde verkiezingsuitslag, en het vooruitzicht op doorbraken in vaccins op korte termijn kan een achtervang zijn voor risicovolle activa”, aldus Goldman Sachs.

Advies: short de dollar en koop zilver

Het advies van Goldman Sachs liegt er dan ook niet om; ga short op de Amerikaanse dollar. Daarnaast benadrukt Goldman Analist Mikhail Sprogis om zilver te kopen omdat het edelmetaal een “duidelijke begunstigde” is van een wereldwijde beweging richting zonne-energie.

Volgens de analist staan ons in de komende maanden verrassingen te wachten met betrekking tot een steeds grotere vraag naar zonne-energie. Iets waar de zilvermarkt van kan gaan profiteren. Eerder sloot dezelfde Goldman Sachs nog een long zilver-trade nadat de zilverprijs sinds maart van dit jaar met ruim 50 procent steeg. 

Goldman Sachs benadrukt dat 18 procent van de industriële vraag naar zilver momenteel afkomstig is uit de zonne-energie markt. Het meest bescheiden scenario volgens de zakenbank is dat de wereldwijde vraag naar zonnepanelen tussen 2019 en 2023 zal stijgen met 50 procent.

De “opwaartse zonne-verrassing” zoals Goldman Sachs stelt verwijst onder andere naar de vraag vanuit de VS en China. Beide landen hebben plannen om hun zonne-installaties flink uit te breiden. Ook zou het plan van Joe Biden om de komende vijf jaar 500 miljoen nieuwe zonnepanelen te plaatsen in de VS, zorgen voor een stijging van 15 procent in wereldwijde zonne-installaties.

Goldman Sachs zet op basis van bovengenoemde uiteenzetting een nieuw koersdoel voor zilver van $30 per troy ounce.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.