gold 679433 1280

Georgette Boele: goud naar $1400 door sterke vraag

Georgette Boele stelt in een nieuw verschenen rapport van ABN Amro haar prognose voor goud naar boven bij. ’s werelds beste goudvoorspeller ziet goud eerder stijgen dan voorspeld door een tekort én een grotere vraag aan goud.

Voor het eerst in 5 jaar tijd zal de vraag groter zijn dan het aanbod volgens Georgette Boele. Mede hierdoor zal de prijs stijgen naar $1.400 per troy ounce. De sterke vraag is volgens Boele niet zozeer afkomstig van de vraag naar fysiek goud. Het is voornamelijk de wereldwijde vraag naar goud die toe zal nemen, en met name een grotere vraag van juweliers.

vraag aanbod goud

Ook de dollar zorgt er voor dat de prijs van goud hoger kan. De Amerikaanse dollar heeft volgens Boele van alle toonaangevende valuta het meeste neerwaartse risico. “De munt heeft moeite met stijgen en tegelijkertijd is er meer rust rondom de euro, lijkt het Britse pond voor een groot deel het negatieve nieuws te hebben verdisconteerd en ligt de yen er goed bij. Die laatste wil niet omlaag”, aldus valutaspecialist Boele van ABN Amro.

In het nieuwe rapport stelt Georgette dat de goudprijs dit jaar zal stijgen naar $1.300 per troy ounce. In 2018 zal de prijs verder stijgen naar $1.400 per troy ounce. De huidige goudprijs noteert op het moment van schrijven $1.235 per troy ounce. Wat inhoudt dat de goudprijs nog 12% kan stijgen in anderhalf jaar tijd.

Over Georgette Boele

Georgette Boele werkt als analist edelmetalen en valuta bij ABN Amro. In 2015 werd Boele uitgeroepen tot ’s werelds beste voorspeller van edelmetalen. De prijs wordt toegekend door Metal Bulletin, een prestigieus bedrijf dat informatiediensten levert aan analisten in de metaal- en staalindustrie. Elk jaar wordt de prijs overhandigd aan de analist met de meest nauwkeurige voorspelling. Ook in andere jaren heeft Boele bewezen de prijs van edelmetalen zeer nauwkeurig te kunnen voorspellen.

Georgette Boele

Ook Bloomberg heeft Boele meerdere malen genoemd als ’s werelds beste voorspeller. Zo won ze in 2012 de prijs voor beste zilvervoorspeller, en in 2013 de prijs voor beste goudvoorspeller. Ze was een van de eerste die de daling van goud in 2012 voorspelde. Sindsdien heeft ze elk jaar voorspeld dat de goudprijs zou dalen tot 2016. Vanaf dat jaar voorspelt Boele dat de goudprijs zal stijgen en ook hier heeft ze gelijk in gehad. Profiteer van het advies van ’s werelds beste voorspeller en koop nu goud!

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.