Goud.Goud 47.837,03Zilv.Zilver 620,35Plat.Platina 26.011,24Pall.Palladium 57.152,77 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

“Fed zal dit jaar de rente niet nog eens verlagen”

“Fed zal dit jaar de rente niet nog eens verlagen”
21 november 2019 Bilal Chairi
federal reserve, fed

De Federal Reserve verlaagde eind oktober het belangrijkste rentetarief voor de derde keer dit jaar. De centrale bank probeerde hiermee de afkoeling van de Amerikaanse economie tegen te houden. Uit de meest recente notulen blijkt dat de beleidsbepalers binnen de Fed een extra renteverlaging dit jaar niet zien zitten.

In de notulen staat vermeld dat de Fed een afwachtende houding zal aannemen om te bepalen of in de komende maanden meer stimuleringsmaatregelen vereist zijn. De rente staat momenteel tussen een bandbreedte van 1,50 en 1,75 procent.

Analisten verwachten dat de centrale bank pas in 2020 weer een eventuele renteverlaging zal doorvoeren mocht dit nodig zijn. Dit in verband met de verwachte recessie in de Verenigde Staten komend jaar.

Negatieve rente

Wat verder opviel uit de meest recente notulen is de discussie rondom negatieve rentes. Ook binnen de Fed is hier het nodige over te zeggen. President Trump is bijvoorbeeld al langer voorstander van zeer lage of zelfs negatieve rentest in de VS.

De beleidsbepalers van de Fed zijn echter van mening dat negatieve rentes vooralsnog geen aantrekkelijk beleidsinstrument zijn voor de VS.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 260 reviews.