photo 1577583211698 b3b892b363fe

Fed houdt rente ongewijzigd

De Amerikaanse centrale bank heeft de basisrente ongewijzigd gelaten. Dit liet de nieuwe voorzitter Jerome Powell woensdagavond weten tijdens het rentebesluit.

De markten verwachtten op voorhand geen vuurwerk van de Fed. De laatste renteverhoging dateert namelijk nog van maart dit jaar toen de rente met 25 basispunten werd verhoogd. Er werd vooral uitgekeken naar de toelichting van Jerome Powell op het rentebesluit.

Verhoging in juni?

De Fed was vooral verheugd over de stijging van de inflatie naar de vurige doelstelling van 2%. ‘Zowel de algemene inflatie als de inflatie zonder voeding en energie is geëvolueerd naar dicht bij 2 procent,’ stelde Powell tijdens zijn toelichting. In maart steeg de inflatie van 1,7% naar 2% en de kerninflatie ging van 1,6% naar 1,9%. Hiermee kwam een einde aan een periode van lage inflatie. Vooral de zin “We verwachten dat verdere geleidelijke verhogingen verantwoord blijven”, suggereert volgens analisten dat een verhoging in juni bijna zeker is.

De markten reageren wisselvallend op de uitlatingen van de Fed. Eerst daalde de dollar stevig en steeg goud sterk. Beleggers waren klaarblijkelijk verheugd dat de rente niet sneller verhoogd zal worden dan verwacht. Niet veel later  herstelde de dollar, waardoor goud terugviel. Ook de euro leverde waarde in tegenover de dollar.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.