BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 57.863,58Zilv.Zilver 701,66Plat.Platina 27.758,91Pall.Palladium 38.438,00 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Europa reageert op importheffingen VS

Europa reageert op importheffingen VS
20 juni 2018 Bilal
photo 1494412552100 42e4e7a74ec6

Niet alleen China is verwikkeld in een handelsoorlog met de Verenigde Staten. Ook Europa ontkomt niet aan de handelsbeperkingen van de Amerikanen. Eind mei maakte de Verenigde Staten bekend dat er een importheffing van 25% geldt op staal vanuit de Europese Unie. Op aluminium werd een heffing van 10% opgelegd. Vandaag laat de EU weten dat het tegenmaatregelen neemt die aanstaande vrijdag van kracht zullen gaan.

De Europese Commissie maakt bekend dat op Amerikaans staal, bourbon, Harley Davidson-motoren, jeans én pindakaas extra heffingen zullen plaatsvinden. Het gaat in totaal om exportgoederen uit de VS ter waarde van 2,8 miljard euro. EU-handelscommissaris Cecilia Malmström stelt dat het besluit van de EU wordt gerechtvaardigd door de houding van de Verenigde Staten:  “De eenzijdige en ongerechtvaardigde beslissing van de VS betekent dat we geen andere keus hebben”.

Handelsoorlog nog niet klaar

De Amerikaanse heffingen op Europese producten raken volgens berekeningen ongeveer 6,4 miljard euro aan export vanuit de EU. Hiervan komt circa 10% uit Nederland.

President Trump heeft overigens aangekondigd dat de VS nog niet klaar zijn met Europa wat betreft importheffingen. Zo heeft hij al laten doorschemeren dat later dit jaar waarschijnlijk ook importheffingen zullen worden aangekondigd voor Europese auto’s en auto-onderdelen.

Sinds Trump heeft aangekondigd de Amerikaanse economie te beschermen door importheffingen, heeft de VS importheffingen opgelegd aan Canada, China, Mexico, de EU én Japan. Alle getroffen landen hebben aangekondigd dat er tegenmaatregelen zullen worden genomen.

Het internationale handelsklimaat wordt door de importheffingen over en weer geraakt en het is afwachten wat voor effect dit zal hebben op de wereldeconomie op de lange termijn.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 615 reviews.