photo 1443110189928 4448af4a2bc5

Euro keldert na angst over Grieks faillissement

De eurozone springt van de ene naar de andere financiële crisis. Er is slechts één dossier wat al jaren voor hoofdpijn zorgt: Griekenland.

Maandagavond zagen we wat voor effect hét hoofdpijndossier van de eurozone heeft op de financiële markten. Euclid Tsakalotos, de Griekse minister van Financiën, heeft volgens de Duitse krant Bild gezegd dat de Grieken volgende maand niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. De Euro daalde direct na het bericht met -0,7%.

griekenland euro

De Grieken moeten in juli een uitstaande lening van 7 miljard euro terugbetalen. Het Internationaal Monetair Fonds en de EU kwamen afgelopen week niet tot overeenstemming over nieuwe schuldverlichtingen voor de Grieken. Het uitblijven van een akkoord zorgt voor verdere spanningen op de financiële markten.

“Geen betalingsproblemen”

De Griekse minister van Financiën, Euclid Tsakalotos, heeft dinsdag geprobeerd om de onrust weg te nemen. Hij stelde dat de Grieken in juli gewoon aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.  “Er zijn geen betalingsproblemen en de Grieken zullen zich aan de afspraken houden. Wel heb ik gesteld dat terugbetaling zonder duidelijkheid over de schuldpositie, onvoldoende is om de Griekse economie te hervormen,” aldus Tsakalotos.

Mochten de Grieken inderdaad niet kunnen of willen betalen, dan ontstaat dezelfde crisissituatie als in de zomer van 2015. Griekenland stond toen op het punt van faillissement Een Grexit was toen een serieuze optie voor de eurozone.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.