BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 54.860,44Zilv.Zilver 708,90Plat.Platina 31.194,03Pall.Palladium 60.190,25 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Erdogan: Internationale leningen moeten betaald worden in goud

Erdogan: Internationale leningen moeten betaald worden in goud
18 april 2018 Bilal
pexels photo 2202967

Erdogan gaat er met gestrekt been in tegen de hegemonie van de Amerikaanse dollar. Volgens de Turkse president moeten internationale leningen worden betaald in goud en niet in dollars.

Het voordeel van een lening betaald in goud is volgens de Turkse president dat landen hiermee kunnen voorkomen dat zij door het wisselkoersrisico hun schulden niet kunnen aflossen. Tijdens een speech in Istanbul afgelopen maandag legde Erdogan zijn redenering achter het voorstel uit.

“What I’m saying is that these debts should be in gold. Because at this point the karat of gold is unlike anything else. The world is continually putting us under currency pressure with the dollar, we need to save states and nations from this currency pressure.”

– Erdogan

Niet alleen de dollar, maar ook de IMF kreeg er van langs tijdens de toespraak van Erdogan. Volgens de Turkse president probeert het IMF de politieke situatie in Turkije (en andere landen) te beïnvloeden wanneer een land bij het Internationaal Monetair Fonds geld wil lenen.

Overigens liet Erdogan weten dat Turkije al haar leningen aan het IMF heeft afgelost en geen schulden heeft uitstaan bij het IMF.

Turkse Lira

Erdogan

Erdogans uitspraken komen (niet geheel toevallig) naar buiten in een tijd waarin de Turkse Lira het zwaar heeft. De waarde van de Turkse munt bereikte maandag een nieuw dieptepunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Na de Russische roebel, presteert de Turkse Lira het slechtst van de valuta’s van alle opkomende economieën.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 463 reviews.