BELANGRIJKE MEDEDELING:
L.S., vanwege een magazijnverhuizing zijn onze kantoren gesloten tussen 11 en 25 september. U kunt bestellingen plaatsen en betalen. Deze worden echter pas na 25 september verzonden. Dank voor uw begrip!
Goud.Goud 54.765,61Zilv.Zilver 632,67Plat.Platina 29.012,41Pall.Palladium 71.717,32 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Eerste Amerikaanse gouden munt in de verkoop voor $15 miljoen

Eerste Amerikaanse gouden munt in de verkoop voor $15 miljoen
9 juni 2020 Bilal
Brasher Doubloon

De allereerste gouden munt die in de Verenigde Staten ooit is geslagen, de Brasher Doubloon, is te koop. De gouden munt heeft een vraagprijs van $15 miljoen. De identiteit van de huidige eigenaar van de gouden munt wordt niet vrijgegeven. Wel is bekend dat het gaat om een Wall Street executive die de munt zelf in 2015 heeft gekocht.

Brasher Doubloon

De allereerste gouden munt die in de Verenigde Staten ooit is geslagen, de Brasher Doubloon, is te koop. De gouden munt heeft een vraagprijs van $15 miljoen.

De identiteit van de huidige eigenaar van de gouden munt wordt niet vrijgegeven. Wel is bekend dat het gaat om een Wall Street executive die de munt zelf in 2015 heeft gekocht.

Brasher Doubloon

Brasher Doubloon

De gouden Brasher Doubloon is al vaker van eigenaar gewisseld. Zo wisselde de munt in 1981 van eigenaar voor een bedrag van $625.000. Ook in 2005 werd de munt wederom verhandeld voor bijna $3 miljoen. In 2011, zes jaar later, werd de munt wederom verkocht voor maar liefst $7,4 miljoen dollar.

De Brasher Doubloon dateert uit 1787. De munt werd geslagen door de buurman van oud president George Washington, metaalsmid Ephraim Brasher.

Er bestaan zeven munten zoals de Brasher Doubleen. Al deze munten hebben ‘EB’, de initialen van Ephraim Brasher, gegraveerd in de munt. Het verschil met de andere munten is dat er overal “EB” gegraveerd staat in de vleugel van de adelaar. Bij de Brasher Doubloon munt is die “EB” in het midden van de gouden munt gegraveerd.

Een van de zeven “EB munten” maakt deel uit van de collectie van het Smithsonian museum in Washington. Volgens experts in verzamelmunten zal de waarde van deze bijzondere gouden munt alleen maar verder toenemen en wordt voorspeld dat het de eerste gouden munt zal zijn die de grens van $100 miljoen dollar zal passeren.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 431 reviews.