Eerste Amerikaanse gouden munt in de verkoop voor $15 miljoen

De allereerste gouden munt die in de Verenigde Staten ooit is geslagen, de Brasher Doubloon, is te koop. De gouden munt heeft een vraagprijs van $15 miljoen. De identiteit van de huidige eigenaar van de gouden munt wordt niet vrijgegeven. Wel is bekend dat het gaat om een Wall Street executive die de munt zelf in 2015 heeft gekocht.

Brasher Doubloon

De allereerste gouden munt die in de Verenigde Staten ooit is geslagen, de Brasher Doubloon, is te koop. De gouden munt heeft een vraagprijs van $15 miljoen.

De identiteit van de huidige eigenaar van de gouden munt wordt niet vrijgegeven. Wel is bekend dat het gaat om een Wall Street executive die de munt zelf in 2015 heeft gekocht.

Brasher Doubloon

De gouden Brasher Doubloon is al vaker van eigenaar gewisseld. Zo wisselde de munt in 1981 van eigenaar voor een bedrag van $625.000. Ook in 2005 werd de munt wederom verhandeld voor bijna $3 miljoen. In 2011, zes jaar later, werd de munt wederom verkocht voor maar liefst $7,4 miljoen dollar.

De Brasher Doubloon dateert uit 1787. De munt werd geslagen door de buurman van oud-president George Washington, metaalsmid Ephraim Brasher.

Er bestaan zeven munten zoals de Brasher Doubleen. Al deze munten hebben ‘EB’, de initialen van Ephraim Brasher, gegraveerd in de munt. Het verschil met de andere munten is dat er overal “EB” gegraveerd staat in de vleugel van de adelaar. Bij de Brasher Doubloon munt is die “EB” in het midden van de gouden munt gegraveerd.

Een van de zeven “EB munten” maakt deel uit van de collectie van het Smithsonian museum in Washington. Volgens experts in verzamelmunten zal de waarde van deze bijzondere gouden munt alleen maar verder toenemen en wordt voorspeld dat het de eerste gouden munt zal zijn die de grens van $100 miljoen dollar zal passeren.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.