pexels photo 109629

Duitsland verlaagt limiet voor anoniem goud kopen

Per 1 januari 2020 wordt in Duitsland een belangrijke wijziging doorgevoerd met betrekking tot het aankopen van goud. Vanaf die datum is het namelijk niet meer mogelijk om tot €10.000 anoniem goud te kopen. Dit bedrag wordt verlaagd naar €2.000.

Het is in Duitsland vooralsnog mogelijk om tot €10.000 euro anoniem goud aan te kopen. Hierbij hoeven goudhandelaren geen klantgegevens te registreren bij aankopen tot €10.000. Boven deze grens zijn handelaren echte verplicht een kopie van het legitimatiebewijs te bewaren en klantonderzoek te verrichten.

Vanaf 1 januari 2020 wordt dit bedrag echter verlaagd naar €2.000. Met dit bedrag kan men nog slechts één 1 troy ounce gouden munt of een 1 troy ounce gouden baar anoniem kopen. In de praktijk zal dit voornamelijk betekenen dat iedereen die goud koopt vanaf het nieuwe jaar in Duitsland geregistreerd zal worden.

Contant geld

De nieuwe Duitse maatregel is een van de vele Europese maatregelen die dit jaar zijn voorgesteld om het gebruik van contant geld verder te ontmoedigen. Zo is afgelopen zomer al een wetsvoorstel gedaan om goudaankopen met contant geld volledig te ontmoedigen.

Ook in Nederland zijn er dit jaar plannen geïntroduceerd om anoniem contante aankopen verder in te perken. Zo kwam de Nederlandse regering dit jaar met een nieuw voorstel om alle transacties boven de €3.000 met contant geld te verbieden.

Stormloop op goud in Duitsland

Door de nieuwe Duitse maatregel vindt er op dit moment een stormloop op goud plaats in Duitsland. Zo is de levertijd op met name gouden baren opgelopen en horen wij vanuit leveranciers dat de levertijden zijn opgelopen. Het kan zijn dat ook onze levertijden door deze stormloop kunnen oplopen in de komende weken.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.