BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Duitsland haalt buitenlandse goud versneld terug

Duitsland haalt buitenlandse goud versneld terug
24 augustus 2017 Bilal
gold 679433 1280

Duitsland heeft haar operatie om goud dat in het buitenland lag opgeslagen te repatriëren, 3 jaar eerder dan gepland afgerond. Dit schrijft de Duitse Bundesbank in een persbericht.

De Duitse Bundesbank maakte 4 jaar geleden bekend dat het in 2020 minimaal de helft van de eigen goudvoorraad in eigen beheer bewaard wil hebben. Inmiddels ligt de helft van de 3.378 ton aan goud wat de Duitsers hebben opgeslagen in kluizen in Frankfurt.

De laatste operatie betroft 54.000 goudstaven van 12,5 kilo die waren opgeslagen in Parijs, met een totale waarde van €24 miljard. In de afgelopen maanden zijn de goudstaven via geheime transporten vervoerd naar Frankfurt. De volledige operatie voor het terughalen van het goud bedraagt volgens de Bundesbank €7,7 miljoen.

Goudvoorraad Duitsland

 

Duitsland is – na de Verenigde Staten – het land met de grootste goudvoorraad. De Duitsers hebben een totale goudvooraad van 3.378 ton goud wat verspreid ligt over drie locaties: de Federal Reserve in New York, de Banque de France in Parijs en de Duitse Bundesbank in Frankfurt. In de afgelopen jaren is er 300 ton goud uit New York, en 374 ton goud uit Parijs gerepatrieerd. De Duitsers hielden tijdens de Koude Oorlog uit angst voor een Russische invasie hun goud aan in het buitenland om dit buiten bereik van Moskou te houden.

Twijfels over echtheid goud

In het verleden gingen er geruchten dat Duitse goudstaven in buitenlandse kluizen werden toegewezen aan meerdere eigenaars. Mede hierdoor ontstond er kritiek op het Duitse beleid dat het te weinig goud in eigen beheer had. De Duitse Bundesbank meldt in een persbericht dat tijdens het vervoeren, de goudstaven gecontroleerd zijn op echtheid en gewicht. Volgens de Bundesbank zijn hierbij ‘geen onregelmatigheden’ aangetroffen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.